Blog Categories

Blog Categories

Sushi VS Roluri: asemanari si deosebiri?

Putine sunt lucrurile ce pot surprinde o persoana moderna: poate vizita multe restaurante din apropierea propriei case si incerca bucataria japoneza, chineza, italiana si chiar mexicana, fara sa piarda timpul pentru obtinerea vizei. Cu toate acestea, sunt si experimentatori care, din lipsa de timp, incearca sa repete astfel de capodopere acasa - retetele video si text cu care acum este plin internetul, ii ajuta in acest sens. https://origamisushi.md/rolluri/

Putine sunt lucrurile ce pot surprinde o persoana moderna: poate vizita multe restaurante din apropierea propriei case si incerca bucataria japoneza, chineza, italiana si chiar mexicana, fara sa piarda timpul pentru obtinerea vizei. Cu toate acestea, sunt si experimentatori care, din lipsa de timp, incearca sa repete astfel de capodopere acasa - retetele video si text cu care acum este plin internetul, ii ajuta in acest sens. Dar totul ar fi prea simplu daca nu ar fi lupta care a aparut intre roluri si sushi - care este principala diferenta a acestora (cu exceptia denumirilor dificile la pronuntare) si cum ar trebui pregatit un fel sau altul de mancare?

Principalele caracteristici

Ca sa fim in totalitate onesti, adevaratii gurmanzi si iubitori de bucataria japoneza vor numi mai mult de o suta de caracteristici prin care se pot distinge rolurile si sushi. Sa enumeram principalele diferente vizibile chiar si cu ochiul liber:

  1. Componenta externa

Aceasta este una dintre cele mai importante diferente, deoarece nimeni nu va isca o cearta referitor la diferenta externa dintre cele doua feluri de mancare complet diferite. Sushi este, de regula, un bulgare de orez cu peste sau unul dintre reprezentantii marii deasupra, unit nu numai cu apa, ci si cu o fasie de alge uscate, numite nori. Dar rolurile sunt niste cilindre si cuburi create cu scopul de a fi mancate dintr-o singura muscatura.

  1. Umplutura

Ambele feluri de mancare vor fi pe baza de orez alb, care in procesul de pregatire se amesteca cu otetul de orez. Daca doriti sa adaugati ceva neobisnuit la sushi, precum fructe sau pui, adevaratii cunoscatori vor intalni aceasta decizie cu scepticism. Ce nu se poate spune despre roluri - pot fi facute cu aproape orice va atrage privirea.

  1. Procesul de preparare

Dintre asemanari - procesul de formare al bazei lipicioase din orez. Pentru a primi din baza lipicioasa sushi, trebuie doar sa lucrati cu degetele inmuiate in apa rece, dar rolurile sunt un fel de rol care se imparte in bucati separate si poate fi copt, incalzit sau racit special.

  1. Prezentarea

In centrul portiei se afla, desigur, sosul de soia, rozeta de wasabi, precum si cateva frunze de ghimbir. Totusi, pentru a nu prinde asupra sa privirile surprinse ale japonezilor, sushi-ul este recomandat sa fie inmuiat cu partea pe care se afla pestele in lichidul maroniu, dar rolurile - oblic.

Una dintre cele mai importante asemanari trecuta permanent cu vederea este ca, daca o persoana nu stie sa manance ambele feluri de mancare cu betisoare, este suficient sa recurga la ajutorul degetelor - nu este nevoie sa caute o furculita si/ sau lingura.