Blog Categories

Blog Categories

Reguli de baza pentru consumul de sushi de la bucatarii japonezi

Astazi, sushi-ul a devenit omniprezent, inclusiv datorita accesibilitatii. Odata cu aceasta, trebuie sa fie si consumate corect, in conformitate cu traditiile japoneze.

Renumitul bucatar din Japonia Nobu Matsuhisa ofera recomandarile sale. Are peste 30 de ani de experienta in bucataria traditionala japoneza. Primul restaurant al Domnului Matsuhisa a fost in 1987, iar astazi detine 47 de unitati de catering. Respectarea regulilor de a manca sushi, potrivit lui, va permite sa simtiti mai pe deplin gustul lor.

Astazi, sushi-ul a devenit omniprezent, inclusiv datorita accesibilitatii. Odata cu aceasta, trebuie sa fie si consumate corect, in conformitate cu traditiile japoneze.

Renumitul bucatar din Japonia Nobu Matsuhisa ofera recomandarile sale. Are peste 30 de ani de experienta in bucataria traditionala japoneza. Primul restaurant al Domnului Matsuhisa a fost in 1987, iar astazi detine 47 de unitati de catering. Respectarea regulilor de a manca sushi, potrivit lui, va permite sa simtiti mai pe deplin gustul lor.

Wasabi cu sos de soia nu sunt in plus

Regula principala este sa nu amestecati sos de soia si wasabi. Inainte de a manca, pestele se scufunda in sos, dupa care puteti adauga putin wasabi deasupra, dupa gust. Aceasta optiune nu este doar convenabila, dar va permite si sa dezvaluiti gustul pestelui.

Totusi o masura oarecare la utilizarea sosului ar trebui sa fie. 

Europeni la consumul de sushi obisnuiesc sa-l scufunde complet in sos de soia, lucru care contravine traditiilor traditionale asiatice. Japonezii scufunda doar partea inferioara a roll-ului in sos, completand gustul altor ingrediente cu acesta si nu il intrerupe complet. In consecinta, o cantitate mica de sos este turnata in bol si nu este umplut bolul in intregime pana la varf cu sos de soia.

Ghimbir

Sarcina principala a ghimbirului este de a permite unei persoane sa se bucure de gustul fiecarui tip de roll-uri separat. Pentru a face acest lucru, este folosit separat, inainte de a trece la un nou tip de roll din set. Ghimbirul distruge perfect gustul roll-ului precedent, permitandu-va sa dezvaluiti mai pe deplin noul gust fara a-l amesteca cu ingrediente anterioare.

Ordinea de consum

Se obisnuieste sa incepeti cu cel mai usor tip de roll-uri pentru stomac, lasand componentele cu peste pentru consumul ulterior. Cand se folosesc betisoarele, roll-ul se pune pe o parte, se apuca repetat si abia dupa aceea se coboara in sos.

Roll-ul este de obicei plasat in gura in intregime. Contine mai multe componente, fiecare avand propriile sale caracteristici de gust si impreuna va permit sa creati un buchet nou, unic. Dupa cum am mentionat mai sus, sosul de soia ar trebui sa completeze, nu sa domine, aroma altor ingrediente.

Consumul de roll-uri  cu betisoarele nu este absolut necesar, mai ales in timpul unei mese acasa, principalul lucru este ca persoanei sa ii fie confortabil, iar procesul in sine sa ii aduca placere. Nu va fi greu sa exersati in prezent manuirea betisoarelor, este suficient sa faceti comanda sushi cu livrare la Origami Sushi. Antrenamentul dvs. este garantat a fi proaspat si gustos, iar preturile noastre vor fi o surpriza placuta.