Blog Categories

Blog Categories

Sushi Philadelphia. Istoricul aparitiei si tipurile

Dintre toata varietatea de sushi, roll-urile Philadelphia sunt una dintre cele mai faimoase si in acelasi timp indragite. Fanii acestor roll-uri pot fi gasiti in toate tarile fara exceptie. In prezent nu exista un raspuns exact despre originea unei denumiri atat de neobisnuite pentru aceste bucate de origine japoneza, dar cei mai multi sunt de acord cu prima utilizare a combinatiei de catre bucatarii din orasul american Philadelphia. Potrivit unei alte versiuni pentru prima data sushi philadelphia au fost preparate in New York si si-au primit numele in onoarea branzei folosite drept umplutura. Oricare ar fi istoria lor delectabilul roll Philadelphia poate fi gustat fara probleme la Chisinau.

Dintre toata varietatea de sushiroll-urile Philadelphia sunt una dintre cele mai faimoase si in acelasi timp indragite. Fanii acestor roll-uri pot fi gasiti in toate tarile fara exceptie. In prezent nu exista un raspuns exact despre originea unei denumiri atat de neobisnuite pentru aceste bucate de origine japoneza, dar cei mai multi sunt de acord cu prima utilizare a combinatiei de catre bucatarii din orasul american Philadelphia. Potrivit unei alte versiuni pentru prima data sushi philadelphia au fost preparate in New York si si-au primit numele in onoarea branzei folosite drept umplutura. Oricare ar fi istoria lor delectabilul roll Philadelphia poate fi gustat fara probleme la Chisinau.

Autorul branzei Philadelphia Cheese este producatorul american de branza W. Lawrence. In efortul de a imita gustul branzei frantuzesti Neuchatel, el a experimentat in mod activ tehnologiile de productie, ducand la aparitia unei creme de branza delicate care si-a pastrat popularitatea pana in zilele noastre. Una dintre caracteristicile roll-urilor Philadelphia este aranjamentul intern al foii, care permite unei persoane sa recunoasca instantaneu gustul sushi.

Istoricul roll-urilor Philadelphia

Pe masura ce popularitatea de sushi creste in Statele Unite, bucatarii locali se aventureaza din ce in ce mai mult intr-o varietate de experimente, combinand alimente noi dupa cum considera de cuviinta. Primele mentiuni ale roll-urilor Philadelphia sunt datate la mijlocul anilor 80. Aspectul lor a fost asociat cu decizia de a combina branza moale si somonul cu orezul. Roll-urile noi au castigat rapid popularitate printre fanii acestui fel de mancare din statele din est. Cine exact a fost autorul retetei ramane un mister pana in prezent. Mai tarziu, reteta Philadelphia s-a raspandit in Statele Unite, iar mai tarziu a ajuns in alte tari. Alte ingrediente gasite in roll-uri includ castraveti, avocado, iar somonul poate fi inlocuit usor cu pastravul. 

Distingerea vizuala a roll-urilor Philadelphia de alte tipuri nu este foarte dificila, deoarece feliile subtiri de peste sunt infasurate deasupra orezului. Culoarea stralucitoare a pestelui sarat adauga rafinament aspectului roll-ului, ajuta la atragerea atentiei suplimentare a cumparatorilor asupra acestuia. Pastravul poate fi si o alternativa la somon, gustul pestelui rosu nu difera foarte mult. Tinand cont de necesitatea de a inveli orezul cu peste, feliile de peste ar trebui sa fie de grosime mica, oferind flexibilitate si, in general, simplitatea retetei va permite sa obtineti rezultatul potrivit chiar si cu un nivel minim de pregatire pentru gatit.

Variante de umplere pentru roll-urile Philadelphia

Daca branza Philadelphia este un ingredient necesar, atunci alte ingrediente pot varia:

castravetele se adauga proaspat, se taie fasii si se pune sub foaia nori;

avocado este bogat in calorii, asa ca daca este adaugat in roll-uri, este indicat sa nu mai folositi maioneza;

ouale trebuie folosite fierte, taiate in prealabil.

In unele retete din Philadelphia, puteti gasi bastoane de crab sau carne de crab, pene de ceapa verde, caviar tobiko si asa mai departe. Produsul principal este crema de branza. La comanda sushi Chisinau  la Origami Sushi, clientul primeste un produs de calitate de la bucatari profesionisti. Daca sunteti un fan al bucatariei japoneze, ar trebui sa incercati roll Philadelphia  in diverse combinatii pentru a o alege pe cea care va va placea cel mai mult. Fiecare dintre ele are propriul gust.